Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újbuda kortárs építészetét bemutató tárlat nyílt Prágában. A kiállítás anyagát önkormányzatunk Főépítészi Irodájának munkatársai állították össze. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Prágában kiállításon mutatják be Újbuda építészetét

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Prágában kiállításon mutatják be Újbuda építészetét
Prágában kiállításon mutatják be Újbuda építészetét
Újbuda kortárs építészetét bemutató tárlat nyílt Prágában. A kiállítás anyagát önkormányzatunk Főépítészi Irodájának munkatársai állították össze.
A megnyitón Takács Viktor főépítész is részt vett, aki a kiállított épületeket ismertette a látogatók számára.

Bemutatták egyebek mellett a 2011-ben Pro Architektúra Díjjal kitüntetett Beregszász út 4. szám alatti lakóépületet, továbbá az Allee Bevásárlóközpontot, amely egyszerre közösségi tér, munkahely, egészségügyi, szórakoztató- és szabadidőközpont.

A kortárs építmények sorából nem maradhatott ki a lágymányosi Ökumenikus Ház, mely korunk szakrális építészetének kiemelkedő létesítménye, valamint a Móricz Zsigmond körtéri Gomba épületének rekonstrukciója. A kerület zöld felületi megújulásának mérföldköve a Kopaszi-gáton kialakított park és épületegyüttes, mely elnyerte a hazai és nemzetközi szakma elismerését.
Hirdetés

Rendhagyónak tekinthető az albertfalvai Tisztviselőtelep, mely az 1920-as évek telepszerű lakásépítésének fennmaradt öröksége. A telep esetében az utcaszerkezet, az utcakép, az egykori arculat megőrzése a cél, melyet Újbuda Önkormányzata az elmúlt évben készített építészeti szabályozással erősít.

A kiállítást megtekintette a prágai Magyar Nagykövetség több vezetője is.
- ÖS -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - prága, újbuda, kortárs, építészet, kiállítás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-09 09:52:22
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü