Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ és a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed megújítása elnyerte a párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI Prix d\'Excellence nívódíját a - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Rangos nemzetközi nívódíjat kapott a Zsolnay Kulturális Negyed és a Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Rangos nemzetközi nívódíjat kapott a Zsolnay Kulturális Negyed és a Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ
Rangos nemzetközi nívódíjat kapott a Zsolnay Kulturális Negyed és a Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ
A Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ és a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed megújítása elnyerte a párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI Prix d'Excellence nívódíját a szervezet idei, 64. világkongresszusán Tajvanon.
A két díjazott magyar fejlesztés egyaránt Ezüst (Silver) fokozatot kapott saját kategóriájában: a Zsolnay Kulturális Negyed a közcélú fejlesztések, míg a Sopronbánfalvi Kolostor a speciális létesítmények kategóriában ért el második helyezést - jelentette be sajtótájékoztatón a Sopronbánfalvi Kolostorban Fodor Tamás, Sopron polgármestere és Karsai Gábor, a sopronbánfalvi központ igazgatója.

Az eseményről az MTI-hez eljuttatott közleményben felidézik, hogy a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed az Európa Kulturális Fővárosa Pécs 2010 projekt keretében, Európai Uniós támogatással jött létre a Zsolnay-család egykori rezidenciája helyén az idén 160 éves Zsolnay Porcelánmanufaktúra közvetlen szomszédságában.
Hirdetés

Az éjszakáig nyitva tartó, ingyenesen látogatható hathektáros területen nem csupán a régi gyárépületek születtek újjá, hanem új kulturális létesítmények is születtek. Ezekben ma kiállítások, színi előadások, gyermekprogramok, Planetárium és különböző rendezvények várják a látogatókat. Ott kapott új otthont a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara is. Az első teljes évben, 2012-ben több mint 200 ezer vendég látogatott a negyedbe.

A KOGART alapítója, Kovács Gábor és a Norvég Alap együttműködésében felújított Sopronbánfalvi Kolostor 2010 novemberében nyitotta meg kapuit és következő év márciusától fogadja a vendégeket egyedülálló elvonulási lehetőséget nyújtva egyéneknek és csoportoknak egyaránt. A kolostor, amelyben az egykori szerzetesi cellákból alakítottak ki vendégszobákat, a pihenés mellett exkluzív programokat is kínál a látogatóknak.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Zsolnay Kulturális negyed, nívódíj, Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-12 13:21:27
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü