Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A rezsicsökkentés ellenőrzésére január elején megalakult munkacsoport vezetője, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere január 22-ei sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Rezsicsökkentés: érthetetlenek a közüzemi számlák - rejtély, hogy mi van a hangzatos nevű költségek mögött

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Rezsicsökkentés: érthetetlenek a közüzemi számlák - rejtély, hogy mi van a hangzatos nevű költségek mögött
Rezsicsökkentés: érthetetlenek a közüzemi számlák - rejtély, hogy mi van a hangzatos nevű költségek mögött
A rezsicsökkentés ellenőrzésére január elején megalakult munkacsoport vezetője, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere január 22-ei sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt időszakban csak a titkárságához több mint 300 panasz érkezett.
Ezek mindegyikét megválaszoljuk, ugyanakkor fontos azt is tudni, hogy ezek nem pótolják a szolgáltatókkal való közvetlen lakossági kapcsolattartást. Az észrevételeket, kérdéseket nekik is el kell küldeni, s az illetékes kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságához is jó, ha eljut e bejelentés. A hozzám érkezett összes bejelentést szerdán adom át a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatójának - tette hozzá a munkacsoport vezetője.
Hirdetés

Ahogy Németh Szilárdtól megtudtuk, a panaszos levelek legalább hetven százaléka a számlák értelmezhetetlenségét kifogásolja, azt, hogy kideríthetetlen, mit foglal magába az alapdíj és az egyéb, változatos nevű költség. A munkacsoport a számlázások mellett még vizsgálni fogja a kikapcsolásokat, a fogyasztókkal való kapcsolattartást, az ügynöki tevékenységet is.

Németh Szilárd bejelentette: a Fidesz azt javasolja az országgyűlésnek, hogy szülessen törvény a 10 százalékos rezsicsökkentésről. Ebben szerepelni fog az is, hogy a szolgáltatók a saját csatornáikon keresztül, fogyasztónként mutassák ki, hogyan valósul meg rezsicsökkentés - hangsúlyozta a képviselő, aki azt is hozzátette, a törvényről kivételes sürgősségi eljárás során kívánnak szavazni a tavaszi ülésszakon.
Csepel.hu
- ÖS -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - rezsicsökkentés, közüzemi számlák, hangzatos név, panasz
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-01-23 11:08:54
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü