Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A közműszolgáltatók törvénysértő eljárását - ami nemcsak a szolgáltatás kikapcsolásakor, hanem az újraindításkor is jelentkezhet - sok esetben a szigorú hatósági eljárás akadályozza meg - hívta fel a - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Sok esetben törvénysértően járnak el a közműszolgáltatók - a jogellenes kikapcsolások ellen fel lehet és kell lépni

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Sok esetben törvénysértően járnak el a közműszolgáltatók - a jogellenes kikapcsolások ellen fel lehet és kell lépni
Sok esetben törvénysértően járnak el a közműszolgáltatók - a jogellenes kikapcsolások ellen fel lehet és kell lépni
A közműszolgáltatók törvénysértő eljárását - ami nemcsak a szolgáltatás kikapcsolásakor, hanem az újraindításkor is jelentkezhet - sok esetben a szigorú hatósági eljárás akadályozza meg - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerdán.
A közlemény szerint a földgáz-szolgáltatás tekintetében a törvény csak akkor teszi lehetővé a kikapcsolás kezdeményezését, ha a lakossági fogyasztó fizetési késedelme meghaladta a 60 napot, nem vezetett eredményre a fogyasztó által kezdeményezett egyeztetés a fizetési haladékról.

A földgázkereskedőnek kétszer kell értesítenie a fogyasztót a tartozásról, a kikapcsolás lehetőségéről, ebben fel kell hívnia a figyelmet a teendőkre szociális rászorultság esetén, valamint az előre fizetős mérő felszerelésének lehetőségére.
Hirdetés

A jogellenes kikapcsolás esetén a fogyasztót ért vagyoni hátrány - például a visszakapcsolási díj megfizetése - súlyosbító körülmény a hatósági eljárásban, és a szolgáltatónak kötbérfizetési kötelezettsége is van a fogyasztó felé - írja közleményében az NFH.

A tapasztalatok szerint mivel a 60 napot meg nem haladó tartozás miatti kikapcsolás nem egyedi eset, a hatóság a jövőben is szigorú szankciókkal fogja sújtani a jogszabályi rendelkezéseket be nem tartó szolgáltatókat, a fogyasztókat pedig a jogos igények érvényesítésére biztatja - hangsúlyozza közleményében az NFH.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - közműszolgáltatók, földgáz, kikapcsolás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-02-07 12:01:53
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü