Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elbontották a kordont szerda délután a soproni Tűztorony elől, így ismét át lehet sétálni a határszéli város jelképe alatt. Ezzel egyben le is zárult a Fő tér környékének megújítása. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Sopron jelképe, a Tűztorony és a Fő tér környéke megújult

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Sopron jelképe, a Tűztorony és a Fő tér környéke megújult
Sopron jelképe, a Tűztorony és a Fő tér környéke megújult
Elbontották a kordont szerda délután a soproni Tűztorony elől, így ismét át lehet sétálni a határszéli város jelképe alatt. Ezzel egyben le is zárult a Fő tér környékének megújítása.
A "technikai kapunyitást" követően jövő pénteken avatják fel a felújított épületet. Az eseményen Kövér László, az Országgyűlés elnöke mond ünnepi beszédet - mondta Kuslics Balázs, a városháza sajtófőnöke szerdán az MTI-nek.Tavaly év elején kezdődött el a Tűztorony szerkezeti megerősítése, a mellette kialakított fogadóépület és információs központ, valamint a középkori erődítmény sok helyütt még meglévő elemein végigvezető Várfalsétány kialakítása.
Hirdetés

Augusztus végén beszélt arról az MTI-nek Kelemen Imre, a Soproni Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, hogy már "kinyitották" a Tűztorony kapuját, amelyet a 19-20. század fordulóján kellett statikai okokból mindkét oldalán és felül három-három méteres vastagságban kibélelni.

Ennek oka az volt, hogy a római kori alapokra a 13. században épített átjáróra emelt Tűztorony mellől elbontottak több épületet, ettől pedig megrendült annak statikai állapota. Így jött létre a szekérszélességű helyére két és negyed méter széles, "két és fél emberes" kapu - mondta akkor a szakember. A szűkítős megoldáshoz olyan neves építészek is készítettek terveket, mint Ybl Miklós.
- MTI -
A felújított soproni Tűztorony 2012. december 5-én. Lezárult a soproni Fő tér környékének megújítása, így ismét át lehet sétálni a határszéli város jelképe alatt. Jobbról a Városháza épülete látható. MTI Fotó: Krizsán Csaba
MTI Fotó: Krizsán Csaba MTI Fotó: Krizsán Csaba
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - sopron, tűztorony, felújítás, jelkép, ybl miklós, építész
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-12-06 12:25:15
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü