Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Negyven százalékkal csökken a lakossági építmény- és telekadó Szekszárdon a tolnai megyeszékhely közgyűlésének csütörtöki döntése értelmében. Huszonnégy százalékkal csökken a vízdíj júniustól - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Szekszárdon az építményadó, Salgótarjánban pedig a vízdíj csökkent júniustól

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Szekszárdon az építményadó, Salgótarjánban pedig a vízdíj csökkent júniustól
Szekszárdon az építményadó, Salgótarjánban pedig a vízdíj csökkent júniustól
Negyven százalékkal csökken a lakossági építmény- és telekadó Szekszárdon a tolnai megyeszékhely közgyűlésének csütörtöki döntése értelmében. Huszonnégy százalékkal csökken a vízdíj júniustól Salgótarjánban és környékén, s tíz százalékkal kell majd kevesebbet fizetni a csatornahasználatért a nógrádi megyeszékhelyen.
Szekszárdon negyven százalékkal csökkent az építményadó

A június 1-jén hatályba lépő rendelet szerint a lakások után négyzetméterenként évi 140 helyett 100 forintot kell fizetni Szekszárdon, a kereskedelmi, ipari célú épületek után pedig 100 négyzetméterig 100 forintról 50 forintra csökken az adó mértéke.
A polgármester a rendeletmódosítás vitájában megjegyezte: egy átlagos, 65 négyzetméteres lakásnál az adó így alig éri el a másutt kivetett kommunális adó összegét, ilyen adófajta azonban nincs Szekszárdon.
Az alpolgármester megjegyezte: a lakosság és a helyi kis- és középvállalkozások számára mérséklődnek az adóterhek, a multinacionális vállalatok esetében azonban nem lesz csökkenés.
Hirdetés

Huszonnégy százalékkal csökken a vízdíj Salgótarjánban

Az országban jelenleg itt fizeti a lakosság az egyik legmagasabb összeget az ivóvízért (köbméterenként 725 forint), illetve a csatornamű használatáért (köbméterenként 400 forintot), s ez elviselhetetlen terhet jelent az egyébként is hátrányos helyzetű régióban élők számára - mondta a polgármester.
Az önkormányzat és az állam összefogásával azonban júniustól jelentősen könnyítenek ezeken a terheken - tette hozzá.
Székyné Sztrémi Melinda elmondta: a kormányzat és az állam összefogásával a 10 százalékos rezsicsökkentésen felül - ami a vízdíj esetében 72,5 forintot és a csatornamű díjak esetében 40 forintot jelent itt - a vízdíjból további 100 forintot, vagyis összesen 172,5 forintot engedhetnek el. A víz rezsiszámlája így együtt 24 százalékkal csökken Salgótarjánban.
A csökkentést az állami szerepvállalás azzal is segítette, hogy az állami tulajdonú Észak-magyarországi Regionális Vízművek júniustól átveszi a helyi víz és csatornamű társaság üzemeltetését, s ajánlatot tett annak megvételére is - tette hozzá a polgármester.
Az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: a rezsicsökkentést segítette, hogy a csatornamű vállalatoknál a kisebbségi, 10,4 százalékos tulajdoni részel rendelkező társaság, a francia Veolia leányvállalata, amely a többségi tulajdonosnál nagyobb jogokkal rendelkezett a cégekben belátta, hogy érdemes kiszállnia az üzletből. Így lehetett tiszta viszonyokat teremteni a cégeknél.
A polgármester megjegyezte: arra is volt példa, hogy a kisebbségi tulajdonos korábban egy 7,8 millió forintos befektetéssel 500 millió forinthoz jutott. Vizsgálatuk szerint a korábbi szerződések jogszerűek voltak, de mindenképp a jó erkölcsbe ütköztek.
- ÖS, MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - építményadó, vízdíj, rezsicsökkentés, szekszárd, salgótarján
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-13 13:53:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü