Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A bajba jutott jelzáloghitelesek által a magyar állam számára felajánlott ingatlanok száma októberben meghaladta az 1100-at - közölte a Nemzeti Eszközkezelő (NET) szerdán az MTI-vel. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Ugrásszerűen megnőtt a felajánlott ingatlanok száma - a Nemzeti Eszközkezelő tájékoztatása

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Ugrásszerűen megnőtt a felajánlott ingatlanok száma - a Nemzeti Eszközkezelő tájékoztatása
Ugrásszerűen megnőtt a felajánlott ingatlanok száma - a Nemzeti Eszközkezelő tájékoztatása
A bajba jutott jelzáloghitelesek által a magyar állam számára felajánlott ingatlanok száma októberben meghaladta az 1100-at - közölte a Nemzeti Eszközkezelő (NET) szerdán az MTI-vel.
A legtöbb felajánlás továbbra is Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezik, a felajánlott ingatlanok átlagos forgalmi értéke 6,66 millió forint.

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjára jogosultak köre a közelmúltban jelentősen bővült. A nyáron életbe lépett jogszabályváltozások szélesebb kör számára tették elérhetővé a programot, így szeptemberben és októberben ugrásszerűen, októberben az előző hónaphoz képest több mint duplájára nőtt a felajánlott ingatlanok száma - áll a közleményben.

Ugyanakkor nem változott jelentősen sem az ingatlanok területi megoszlása, sem azok forgalmi értéke.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg adja a felajánlások több mint 30 százalékát, Budapest és Pest megye közel 10 százalékát. Győr-Moson-Sopron és Vas megye adatai viszont nem érik el az 1 százalékot sem.
Hirdetés

A magyar állam nevében eljáró Nemzeti Eszközkezelő Zrt. átlagosan 3 millió forintért vásárolta az ingatlanokat. A társaság minden olyan felajánlott ingatlant megvásárol, ahol teljesülnek a jogszabályi feltételek - áll a közleményben.

A NET az idén 8 ezer ingatlant vásárolhat meg a magyar állam javára, 2014 végéig pedig 25 ezret. A keretszám kitöltése nagyban függ attól, hogy a hiteladósok és a pénzügyi intézmények mennyi ingatlant és milyen ütemezésben ajánlanak fel megvételre.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Nemzeti Eszközkezelő, ingatlanok, felajánlott, jelzáloghitelesek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-05 11:08:27
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü