Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kormány döntése értelmében a jövőben a lakossági gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díját a gázszolgáltató állja, a fogyasztónak a szolgáltatónál kell bejelenteni, ha olyan - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Új szabályozás: nem a fogyasztót terheli a lakossági gázkészülékek kötelező műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díja

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Új szabályozás: nem a fogyasztót terheli a lakossági gázkészülékek kötelező műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díja
Új szabályozás: nem a fogyasztót terheli a lakossági gázkészülékek kötelező műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díja
A kormány döntése értelmében a jövőben a lakossági gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díját a gázszolgáltató állja, a fogyasztónak a szolgáltatónál kell bejelenteni, ha olyan készüléket üzemeltet, amely felülvizsgálatra szorul. - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel hétfőn.
A közleményben emlékeztetnek, hogy 2013. december végéig az 1981 vége előtt, vagy ismeretlen időpontban üzembe helyezett készülékeket kell felülvizsgáltatni.

Az ezt előíró, a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról szóló 19/2012. (VII. 20.) NGM rendelet célja az volt, hogy a biztonságos üzemeltetés érdekében a gáz csatlakozóvezetékek és felhasználói berendezések műszaki biztonsági felülvizsgálata határidőn belül, ellenőrizhetően megtörténjen.
Hirdetés

A szabályozás az ingatlan tulajdonosát, illetve a gázberendezés használóját kötelezi a tulajdonában vagy használatában lévő vezetékek és felhasználói berendezések időszakonkénti műszaki biztonsági vizsgálatának elvégeztetésére.

A kormány döntésével olyan, az NGM rendelet végrehajtásának elősegítését szolgáló intézkedések születtek, amelyek a lakossági terhek - rezsicsökkentéssel összhangban történő - mérséklését célozzák - áll a tárca közleményében.

Június közepén a szombathelyi közgyűlés határozatot fogadott el arról, hogy a gázkészülékek kötelező biztonsági felülvizsgálata ez év végi határidejének meghosszabbítását kéri a kormánytól. A közgyűlés azért döntött így, mert a vasi megyeszékhelyen tízezren élnek olyan lakásban, amelyben a gázkészülékek biztonsági felülvizsgálatát az év végéig el kell végezni, de a készülékek cseréje sok család számára egy összegben kifizethetetlen.

Szombathely közgyűlése ezért az elfogadott határozat szövege szerint arra kérte a kormányzatot, hogy a szaktárca hosszabbítsa meg a gázkészülékek biztonsági felülvizsgálatának határidejét, adjanak lehetőséget az érintett lakóknak, hogy előtakarékossággal felkészülhessenek a felülvizsgálat és az esetleges gázkészülékcserék költségeinek előteremtésére.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - gázkészülékek, kötelező, felülvizsgálat, díj
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-02 13:23:12
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü