Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az ombudsman szerint hibásan számolhatják a települési folyékony hulladék elszállításának díját a fővárosban azzal, hogy a közszolgáltató - a rá vonatkozón kívül - egy másik rendeletből is átemelt - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Valami nem stimmel a szennyvízszállítással - csatornadíj és locsolási kedvezmény: lehet, hogy nem csak a fővárosban?

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Valami nem stimmel a szennyvízszállítással - csatornadíj és locsolási kedvezmény: lehet, hogy nem csak a fővárosban?
Valami nem stimmel a szennyvízszállítással - csatornadíj és locsolási kedvezmény: lehet, hogy nem csak a fővárosban?
Az ombudsman szerint hibásan számolhatják a települési folyékony hulladék elszállításának díját a fővárosban azzal, hogy a közszolgáltató - a rá vonatkozón kívül - egy másik rendeletből is átemelt előírásokat.
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Szabó Máté ombudsman panaszbeadványok nyomán vizsgálta a szennyvízszállítás díját. A panaszos szerint a közszolgáltató olyan feltételeket támasztott a locsolási kedvezmény igénybevételét illetően, amelyre nem jogosítja fel a közszolgáltatás tartalmát szabályozó fővárosi közgyűlési rendelet.


A közlemény szerint az összeget az ingatlanon felhasznált vízmennyiség alapján kell kiszámítani, s az önkormányzat rendelete szerint le kell vonni az esetleges kedvezményeket. Ilyen például a locsolási kedvezmény, mivel azt a vízmennyiséget nem kell elszállítani.

Szabó Máté ugyanakkor vizsgálatában megállapította, hogy a fővárosi közszolgáltató - mivel nem tartotta elég részletesnek a szabályozást - egy másik rendeletből is átemelt előírásokat, ami hibás számításokat eredményezhet. Utalt arra: ilyen helyzetben a társaságnak jeleznie kellett volna a hiányosságokat a jogalkotónak.
Hirdetés

A biztos egy másik beadvány nyomán a közszolgáltató teljesítési idejét is vizsgálta. A közszolgáltatási szerződés a megrendeléstől számított 72 órát ír elő, amitől csak a megrendelő kérésére lehet eltérni. Amennyiben a határidő nem teljesül, a közgyűlési rendelet kötbér fizetésére kötelezi a közszolgáltatót. A cég szabályzata azonban túlterjeszkedik a rendeleten és a megrendelőre is kivetne kötbért - hívta fel a figyelmet az ombudsman.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - ombudsman: szennyvízszállítás, díj, locsolási kedvezmény
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-25 11:29:25
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü