Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Új időszámítás kezdődik a magyar építésügyben 2013. január 1-jétől, átalakulnak ugyanis a helyi közigazgatás elemei, létrejönnek a járási hivatalok, és létrejönnek a járási hivatalokban az építésügyi - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Változások az építésügyben 2013. január 1-től

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Változások az építésügyben 2013. január 1-től
Változások az építésügyben 2013. január 1-től
Új időszámítás kezdődik a magyar építésügyben 2013. január 1-jétől, átalakulnak ugyanis a helyi közigazgatás elemei, létrejönnek a járási hivatalok, és létrejönnek a járási hivatalokban az építésügyi és az építés-felügyeleti hivatalok - mondta a Belügyminisztérium építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára pénteken Budapesten, egy energiaügyekkel foglalkozó szakmai konferencián.
Szaló Péter hozzátette: ezzel új munkamegosztás alakul ki a települési önkormányzatok jegyzői és az építésügyi hivatalok között.

Emellett megkezdi működését az Elektronikus Építésügyi Dokumentációs Rendszer is, ami egy elektronikus adattárként működik majd, és bázisa lesz az építésügyi hatóság elektronikus ügyintézésének.

A helyettes államtitkár jelezte: az állampolgárok számára megmarad továbbra is a papíralapú ügyintézés, de a hatóságok között elektronikus úton történik majd az adatcsere a továbbiakban. Ezzel rövidül az eljárások időtartama.
Hirdetés

Szaló Péter utalt arra is: nagy változást hoz a főváros életében is a jövő év eleje, hiszen Budapesten településszerkezeti tervet hoznak létre, ami egy sajátos építési szabályzat lesz, például meghatározza majd a magassági korlátokat vagy a beépítés intenzitásának szabályait.

Ugyanakkor pedig csak a kerületek keletkeztetnek a jövőben - 2013. január 1. után - építési jogot, így ők határozzák meg a kerületi szabályozási tervben az építés paramétereit. De nem lesz például lehetőség a kerületek és a főváros között blokkoló mechanizmusok alkalmazására sem, így sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz a településrendezési eljárás - tette hozzá a helyettes államtitkár.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - építésügy, változás, január 1, hivatalok, építésügyi hatóság
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-26 15:32:45
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü