Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A magyar építőanyag-ipar a válság kirobbanása, 2008 óta évi 7-8 százalékkal zsugorodott, a teljesítménye idén mintegy 700 milliárd forint lesz - mondta Szarka László, a Magyar Építőanyag Szövetség - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Zsugorodik az építőipar: 41-ből 17 téglagyár működik

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Zsugorodik az építőipar: 41-ből 17 téglagyár működik
Zsugorodik az építőipar: 41-ből 17 téglagyár működik
A magyar építőanyag-ipar a válság kirobbanása, 2008 óta évi 7-8 százalékkal zsugorodott, a teljesítménye idén mintegy 700 milliárd forint lesz - mondta Szarka László, a Magyar Építőanyag Szövetség (MÉASZ) ügyvezetője az MTI-nek.
Amíg 2008-ban 41 téglagyár működött, addig a számuk napjainkra 17-re csökkent, de ezek sem tevékenykednek egész évben - vázolta a helyzetet Ladányi Ágnes, a Magyar Téglás Szövetség ügyvezetője.

Naturális adat ma már nincs, miután megszűnt a termelés "kisméretű téglaegységben" való számbavétele.

A cserépipar annyival jobb helyzetben van a téglaiparhoz képest, hogy a cserép az alacsonyabb súlya miatt messzebbre szállítható gazdaságosan, így az export javít a mérlegen - tette hozzá az ügyvezető.
Hirdetés

Az építőanyag-ipar az új építésben, a komplex épületenergetikai felújításban és a kkv-k telephely-fejlesztésében látja a növekedést.

Példaként hozta fel az ügyvezető az osztrák Energie Check ingatlan energetikai korszerűsítési programot. Ennek a programnak az esetében 100 millió euró állami támogatás 200 millió euró szja- és áfabevételt generált, továbbá a szén-dioxid-kibocsátás 50 ezer tonnával csökkent. Közvetett hatásként pedig 700 millió euró beruházást generált a hetedannyi állami támogatás.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - építőipar, tégla, cserép, épületenergetika
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-27 08:38:51
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü